Sateenkaariperhonen

Sateenkaariperhonen

perjantai 31. maaliskuuta 2017

Yllätyspostia ja huonekasveja

Jo viime viikolla sain mukavaa postia salaiselta neuleystävältäni, mutta en millään ehtinyt saada sitä blogiin asti ennen kuin nyt. Viikonloppuihin tuntuu kasautuvan kaikki hommat mitä ei kerkiä viikolla tekemään. Kiitoksia kivasta yllätyksestä! Askartelulehti on täynnä hauskoja ideoita, eikä yhtään haittaa vaikka on viime vuoden, ajankohtainen silti! :)

Last week I received mail from my secret knitting pal, but I didn't have the energy to post about it until now. All the smaal things left undone during the work week are left to do on the weekend. Thank you for the pleasant surprise! The craft magazine is full of fun ideas, and it doesn't bother one bit that it is last year's magazine. :)Kevät on täällä, ja lumetkin ovat melkein sulaneet, vaikka hiihtolatujakin tästä kunnasta vielä löytyy. Olen kylvänyt jo joitain siemeniä ikkunan alle kasvamaan, tomaatit jo itävätkin. Kaheli joulukaktus on taas intoutunut kukkimaan, vastahan se kukki (kuten kuuluukin) joulukuussa. Ehkä se vaan tykkää olla vanhassa voikirnussa. :D

the spring is here, and the snow is nearly gone, even though there are still some ski tracks in this municipality. I've sowed some seeds by the windod, and the tomatoes are already sprouting. The crazy Christmas Cactus is flowering again, even though it created flowers in December, like it is supposed to. Maybe it just enjoys its life in the old butter churn. :D

Joulukaktus voikirnussaan / The Christmas Cactus in its own butter churn


Kuvasin samalla mangopuun ja avokadon, joista jälkimmäinen on taas hujahtanut pitkän matkan ylöspäin vaikka kuinka yritän saada sitä haarautumaan leikkaamalla sitä.

I took pictures of the mango tree and the avocado tree, the latter having recently grown many inches upwards, even though I try to get it to fork by cutting it.

Mangopuu / The mango tree

Avokadopuu / The avocado tree

Uusi orkideakin jaksaa edelleen kukkia, vaikka siitä on jo pari kuukautta kun sen ostin!

The new orchid is still blooming even though I bought it like two months ago!


Tässä vielä lähempää näitä istutuksiani. Pienet vihreät kasvit ovat omenapuun taimia oman pihan omenoista. 

Here's a closer look on my indoor garden now. The small sprouts are tiny apple trees from the apples in our garden.Olimme Saksassa reilu viikko sitten, ja siellä oli jo ihan kevät! Ehkä päivitän siitä reissusta myöhemmin blogiinkin, tai ainakin pitää hehkuttaa siellä tehtyjä lankahankintoja (lanka joka alkaa tuplaveellä...). Nyt toistaiseksi sieltä vain kuva kauniisti kukkivasta mimosasta.

A bit over a week ago we were in Germany, and it was already spring there! Maybe I'll post something about that trip later, or at least I need to blog about some yarn I found there (a brand that starts with the letter w...). For now I'll just put a picture of a lovely blooming mimosas.


4 kommenttia:

 1. Kiva, että ilahduit postista.
  Sinullahan on siellä jo kevät ikkunalaudalla. Oletko aiemmin istuttanut omenapuuta omenansiemenestä? Onnistuuko?
  Mukavaa viikonloppua sinulle!
  T. Salainen neuleystäväsi, 2

  VastaaPoista
 2. Heh, omenapuuprojekti on sellainen kokeilu liittyen yhteen tulevaan juhlaan. Kylvin kaiken kaikkiaan 151 omenapuuta, mutta vain kuusi iti, ja nyt niistä on enää neljä elossa. Mielenkiintoinen kokeilu tosin! :)

  VastaaPoista
 3. vau! minä laitoin bataatin tikkujen avustuksella idätykseen, mutta tiedä tuota.. ja nyt, kun olen ruvennut huoneista karsimaan tavaroita, ja olohuone on tyhjentynyt XD, niin olen hommannut viherkasveja.. tuskin ovat ens vuonna enää hengissä XD.
  Orkidea on mun suosikki kukka, mutta en ole itse uskaltanut enää itse ostaa, kun ei menesty ollenkaan =/.. ja toivonut, että puoliso poikkeis kukkakaupan kautta.. ja tois mulle erivärisen orkidean, mitä yleensä on.. mutta eipä ole näkynyt XD

  VastaaPoista
 4. Mulla nuo orkideat viihtyy jotenkin vahingossa, en ymmärrä miten ihmiset aina sanovat niitä vaikeiksi. Orkideoihin pätee mielestäni kolme sääntöä (jossa niistäkään viimeinen ei vissiin ole ihan niin justiinsa, ainakin mulla toimi ilmankin): paljon valoa, unohda kastella, läpinäkyvä ruukku. :)

  VastaaPoista